Counselling bij verslavingIk kan u helpen inzichten te verschaffen om met u verslaving aan de slag te gaan. Door mijn ervaring binnen de verslavingszorg in combinatie met counselling kan ik in gesprek met u gaan bekijken wat u kan helpen om de verslaving aan te pakken. Ik kan gebruik maken van therapie vormen en hulpmiddelen die ik gebruikt/geleerd heb binnen Novadic-Kentron. Ik richt me op de doelgroep die middelen gebruikt(cannabis, verslavende medicatie, alcohol) wat de dagelijkse gang van zaken kan belemmeren. Samen met u kan ik kijken of er een oplossing is voor de problematiek.


Mijn ervaringIk heb 10 jaar gewerkt op crisis, detox, diagnostiek en behandelafdelingen binnen Novadic-Kentron. Cursussen die ik gevolgd/gegeven heb zijn:


Ik ben bekend met de cirkels van van Dijk en de stadia van motivatie van Prochaska & DiClemente.
Samen met u kan ik kijken welke vorm van hulp u kan ondersteunen naast de gesprekken die ik met u voer vanuit de counselling gedachte.

Doelen van Counselling
Ik help u ontdekken waar de oorzaken van uw verslavingsproblemen liggen. Na deze inventarisatie gaat u samen met mij op zoek naar de oplossing van deze problemen. Soms kan het ook zijn dat u beter met uw problemen dient om te leren gaan. Samen probeert u deze problemen te overwinnen. Ik ben er om u te begeleiden en te steunen.

Hoe helpt Counselling?
Als cliënt staat u centraal en wordt u vooral gezien als mens (niet als patiŽnt) met uw eigen unieke menselijke gevoelens, waarden, normen, wensen en mogelijkheden. U krijgt goede individuele begeleiding, waarbij uw zelfredzaamheid wordt gestimuleerd, waarmee u weer richting kunt geven aan uw eigen leven. U leert om de door uzelf gestelde doelen te bereiken.

Hebt U een verslavingsprobleem dan kunt U telefonisch contact opnemen 06-19959191 of via de mail scbe@home.nl om een intakegesprek te plannen.